Om å være annerledes

Ingen er like. Så på sett og vis er vi alle annerledes. Likevel er det noen som skiller seg mer fra «mengden» enn andre, når det gjelder klær, hår, og stil generelt. Nå tenker jeg ikke på det inni men det utenpå.

Jeg har alltid hatt veldig lav selvtillit. Dette er noe jeg tror mange sliter med, og som ungjente var jeg redd for å skille meg fra mengden. Jeg ville bare være en som ingen «så», enten det var det inni eller det utenpå. Når jeg skirver dette føler jeg som om jeg går på et minefelt, fordi det er veldig vanskelig for meg å skrive om, uansett hvor trivielt det er..

Jeg mistet en som var veldig nær meg, og jeg skjønte plutselig at: «Livet er for kort-jeg må bruke alle mulighetene det er i livet nå – før det er for sent..» Jeg hadde aldri vært hos frisøren før, og jeg var 22(!) år. Jeg reiste til frisøren, og kom ut med rød hanekam. Før dette hadde jeg hatt langt lyst hår hele livet. Jeg har siden den gang hatt utallige hårfrisyrer og farger.

Jeg synes det er så mange flotte mennesker der ute. Mennesker som tørr å skille seg ut, uansett stil, farger eller ikke. Det har ikke noe å si hvordan folk ser ut, det er det inni som betyr noe, hvordan man oppfører seg og hvordan man er mot andre.. Ikke om du har grønt eller blondt hår. Jeg vet at jeg ofte blir dømt på forhånd. Jeg merker det ofte i butikker o.l. De som jobber der ser bare en som: «sikkert ikke skal ha noe, hun ser så freaka ut at hun sikkert kommer til å stjele noe om jeg ser bort». Jeg har ofte opplevd å ikke få hjelp i butikker, hvor jeg ser alle andre får hjelp.

Poenget er at alle er mennesker.

Vi har alle følelser.

Så respekter de rundt deg.

Ingen er laget av sten.

About these ads

18 Responses to “Om å være annerledes”


 1. 1 anne-helene 24. mars 2012, kl. 9:40 pm

  ja vi er alle verdifulle unasett hvordan vi er på inn eller utsiden.
  jeg syns du har en kjempe kul stil!
  shame på dem som ikke klare å akseptere oss sånn som vi er. håper de får dårlig karma!

 2. 3 laipai 24. mars 2012, kl. 9:59 pm

  Sooooooooooo true!! Det er så altfor lett å forhåndsdømme…synes du er tøff som tør å være deg selv jeg, med stilen du har :)

  <3

 3. 5 oliviasliv 24. mars 2012, kl. 10:17 pm

  fantastisk bra skrevet!! :) you rock :)

 4. 6 oliviasliv 24. mars 2012, kl. 10:18 pm

  fantastisk bra skrevet!! you rock! :)

 5. 8 unsilentshadows 24. mars 2012, kl. 10:46 pm

  du har en kul stil, ikke tvil om det. Men enda viktigere for meg er at du tør å være deg selv. All respekt for det <3

 6. 9 Monika 24. mars 2012, kl. 10:58 pm

  Jeg kjenner meg veldig godt igjen i dette. Jeg har skilt meg ut i lenge år utseende messig. I skrivende stund har jeg nyfarget rosa hår :)
  Men synes det er synd at det så mange som dømmer andre. Jeg synes ihvertfall at folk som skiller seg ut skal ihvertfall ha kreds for at de tørr. For vi som gjør det vet jo veldig godt at det blir mange tanker og snakk bak ryggen på oss.
  Jeg liker ihvertfall stilen din. Er litt i samme gate selv ^^

 7. 10 aboxof-chocolate 25. mars 2012, kl. 12:00 pm

  Så fint innlegg! Og du har så rett…. *Utseende har ingenting å si – det er hvordan hjertet ser ut, som betyr noe :-)
  Jeg synes du er så fargefull og fin, og jeg synes det er helt herlig at du tør å leke deg sånn med farger <3

 8. 12 June 25. mars 2012, kl. 8:42 pm

  Eg synest det er kjempeinspirerande at du tør å skilje deg ut :)

 9. 13 Destgirl 26. mars 2012, kl. 11:30 am

  Utrolig bra innlegg og tema, kjempe viktig !! Du er kjempe tøff <3

 10. 14 kathrine 26. mars 2012, kl. 11:33 pm

  flott innlegg, Hannah, og eg e så enig. Syns du e råtøff!!

 11. 16 Linn L. 29. mars 2012, kl. 1:28 pm

  Veldig bra innlegg!! Det er synd hvor fort enkelte forhåndsdømmer pga utseende. En ting er hva barn ser og tenker, en annen ting er vokse mennesker med livserfaringer. Dessverre opplever jeg at det ofte er sistnevnte som er mest dømmende :(

 12. 18 frkangell 2. april 2012, kl. 11:16 pm

  Synes du er FIN jeg, og du er så modig! <3


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s
Følg med Bloglovin’?

Follow on Bloglovin

Følg meg på Instagram?

Når jeg er utslitt kl 20 er jeg ikke meg selv. Men livet er så slitsomt om dagen at søvnen er det eneste alternativet, selv om marerittene vekker meg mange ganger hver natt. #schizophrenia #trøttavåværesjuk 2 foredrag på samme dag. 20 min til jeg skal i ilden første gang. 2 t til neste. #erfaringskompetanse #mb #foredragsholder #vestreviken #diakonhjemmet #psykiatri I morgen flytter jeg til dps. Blandete følelser. Aldri vært der før, bare nye mennesker. Skummelt. 1 @aria.olea - fighting for recovery, not giving up, and the nicest hair I've ever seen! 
2. @monicaandco one of my best friends, pretty inside and outside. Love you! 
3. @hunden_ynk The best Annie in the world, also fighting and thanks for making me smile (and sorry for putting a "3" on your mouth) 
4. @liseliten for Always beeing honest, fighting and not giving up. 
The 4 of you are my #wcw not just because you fight invisible (to others) diseases, but for brithning up my days and giving me hope. Hope that the world can be better. Sometimes even good! Etter litt tenking har jeg valgt å gjøre profilen min privat. Jeg vet ikke om det blir for alltid, men akkurat nå velger jeg å skjerme meg selv og mitt private litt. Jeg sliter endel om dagen, og trenger litt ro, samtidig som jeg gjerne vil fortsette å legge ut bilder på instagram. Sender en stor klem til alle sammen! 
English: I've decided to make my profile private. I am thankful to every one of you. Free hugs are sent out to you all! I will still post as usual 😚 💗 "When the evening casts it's shadows on the corners of my days
And I am old and I am settled in the place where I will stay
When my wandering meanderings have finally reached their end
Yeah whatever else maybe I will not forget my friends" -frank turner
#friend #norwegiandolehorse #dølahest #dølahestsåklart

Copyright

Denne bloggen skrives av ©Hannah Petrie, noe som betyr at du ikke kan kopiere noe av tekst eller annet, uten tillatelse. Bildene som ikke er mine, er linket til.

Liker du bloggen min? Motta mail hver gang jeg oppdaterer <3

Bli med 53 andre følgere

Livet går opp og ned…

Copyright (c)Hannah

Copyright (c) Rino Magnussen

Copyright (c) Rino Magnussen

Copyright (c) Rino Magnussen

Aya ♥ Suki ♥ Tamotsu♥Samara♥Sho

Copyright (c) Hannah

Copyright (c) Hannah

Copyright (c) Hannah

Copyright (c) Hannah

Copyright (c) Hannah


Følg

Få nye innlegg levert til din innboks.

Bli med 53 andre følgere

%d bloggers like this: